design interior casa de vacanta campulung


Proiect
Casa de vacanta
Servicii
Design interior, amenajare interioara
Locatie
Campulung
Stadiu proiect
Finalizat 2017
Stil
Provance
Finisaje
Lemn, MDF, ceramica, tapet
Cromatica
bej, maro, verde
Camere amenajate
living, bucatarie, baie

Vedeti proiectul in executie

Aceasta amenajare este realizata in stilul provensal. Fiind vorba despre o casa de vacanta la tara, optiunea beneficiarului a fost de a trata interiorul in stil rustic, un stil care se preteaza cel mai bine in zonele rurale pentru ca este definit in primul rand prin apropierea de natura, ce ofera inspiratia si materiile prime folosite in amenajarile rustice (nuante pamantii, marouri, ocruri, mobila din lemn cu fibra la vedere etc.). In urma discutiei avute cu acesta am salutat adoptarea designului in stil rustic dar nu inainte sa trecem in revista si alte cateva variatii ale sale(diferite dupa zona de provenienta) printre care si stilul provensal, pe care l-a descoperit ca fiind mai apropiat de ceea ce-si dorea. 

Prin alegerea rusticului frantuzesc, asa-zis "provence"(dupa numele zonei in care a aparut) am obtinut in primul rand luminozitate prin pastelarea culorilor iar prin utilizarea mobilierului vopsit in alb am "redus" din masivitatea acestuia si am adus in interior o nota usoara de eleganta ambientala. Spatiile pe care le-am avut de tratat s-au rezumat la trei camere: living, bucatarie si baie.

In living si in bucatarie culoarea aleasa pentru pereti a fost bejul, pe care l-am pus in contrast cu nuantele de maro inchis din draperii, simple, in doua tonuri, caracteristice stilului. Parchetul din lemn natur inchis, cu flader puternic a fost alegerea logica pantru pardoseala, fiind un element comun in mai toate stilurile de provenienta rustica. Mobilierul ales s-a incadrat in elementele stilistice specifice, cu influenta usor clasica dar in linii simple, vopsit in alb, pe alocuri usor antichizat.

Baia a fost imbracata in ceramica bej/maro (in genul terra cota), cu exceptia unui perete pe care l-am tratat altfel, de accent, in placi multicolore desenate diferit in motive florale (de genul patchwork) prin care am inveselit si am redat candoare interiorului.

Desi in stilul "provence" amenajarea poate ajunge intr-o zona incarcata, mai plina de detalii (chiar si cu tenta mai accentuata inspre design-ul interior clasic, greu pe alocuri), scopul nostru a fost sa pastram spatiul mai aerisit, care sa nu devina apasator.

Folosindu-ne de aceste elemente caracteristice am reusit sa cream un interior intim, primitor si chiar fermecator, inclusiv prin utilizarea pieselor de decor cu accent personal (vaze cu flori ce ne apropie de natura, tablouri de familie, ceramica antichizata etc.). Revenind la atmosfera generala, sentimentul predominant este cel de acasa iar prin actul de design interior am reusit sa obtinem echilibru si unitate intre functional si estetic.

Reveniti la Portofoliu

Nu ezitati sa ne contactati


Daca doriti sa incepeti un proiect de amenajare a spatiului pe care-l detineti, scrieti-ne cateva cuvinte despre destinatia acestuia(rezidential/comercial), stilul ales (clasic/modern) si suprafata disponibila.

  • Program: L-V 09:00-18:00
  • Telefon: 0740 354 538
  • Email: office[@]studioboema.ro


In Aceeasi categorie


Alte proiecte


   Lasati un mesaj