Amenajare interioara vila Colentina


Proiect
Vila 3 camere
Servicii
Design interior, amenajari interioare
Locatie
Bucuresti - Colentina
Stadiu proiect
Finalizat 2016
Stil
modern
Finisaje
MDF, piatra, placare 3D, tapet, sticla
Cromatica
lila, bej, abanos
Camere amenajate
living, dining, bucatarie, dormitoare, bai

Vedeti proiectul in executie

V-ati dorit vreodata un design interior sobru dar in acelasi timp chic si reconfortant? Desi nu sunt multi cei care vad o reusita in alaturarea insusirilor de mai sus, noi am primit provocarea aceasta cu entuziasm si credem ca ne-a iesit chiar bine. 

Dupa cum in mod evident va puteti da seama, persoana care a beneficiat de amenajarea noastra este o mare admiratoare a culorii mov, motiv pentru care una dintre cerintele exprese avute in vedere a fost folosirea acestei culori in toate spatiile tratate, atat in zona de zi cat si in zona de noapte. Fiind vorba de o culoare rece, ne-am vazut nevoiti sa incalzim putin atmosfera si am echilibrat compozitia cromatica prin folosirea unor tonuri de bej, avand menirea sa linisteasca si sa dea intimitate interiorului. De asemenea variatia nuantelor de mov, prin pastelare si deschidere a luminozitatii sub forma de accente, au contribuit din plin la incalzirea spatiului.

Mobilierul ales este in linii moderne avand culoarea abanosului, aceasta fiind preluata de la parchet pe care l-am inconjurat cu o placare a pardoselii dintr-o ceramica de culoare bej, avand rol sa deschida si sa contrabalanseze parchetul, care am decis sa se regaseasca strict in living(in zona de zi) precum si in dormitoare(zona de noapte, la etaj).

Zona de zi, situata integral la parter si compusa din living, dining si bucatarie - toate aflate intr-un open-space rezolvat armonios, ne-a ridicat si principala problema de viziune in abordarea celei mai optime solutii de design interior, noi avand din start ambitia de a pastra spatiul aerisit si cat mai putin compartimentat, contrar impartirii clasice cu pereti, propunere venita de la beneficiari. Dupa ce am cazut de acord intr-un final asupra conceptului de open-space in urma unei vizite la fata locului in care am admirat fluiditatea spatiului nesectionat "la rosu", amenajarea interioara a venit de la sine si am reusit prin folosirea mobilierului personalizat, realizat la comanda, sa rezolvam doua mari probleme ridicate de acestia si anume: mascarea zonei de la intrare de living(realizata prin utilizarea unei biblioteci semitransparente intre cele doua zone) si inchiderea bucatariei pentru a evita raspandirea mirosurilor in restul casei(situatie pe care am rezolvat-o prin utilizarea unei compozitii TV cu rol de biblioteca in acelasi timp, placata cu sticla pe spate, solutie prin care s-a realizat atat etansarea bucatariei cat si permiterea trecerii luminii naturale dintr-o camera in alta, dand senzatia ca spatiile, desi separate, formeaza o ampla deschidere). In aceasta amenajare tot ce a insemnat mobilier fix a fost realizat la comanda, insa piesele de rezistenta de mobilier mobil au fost achizitionate de la unele dintre cele mai in voga branduri de design interior de actualitate: canapea - Ditre Italia, masute cafea - Kare, chaise longue - Euromobil, scaune si masa dining - Calligaris samd.

Zona de noapte este compusa din doua bai si doua dormitoare, respectiv dormitor matrimonial(in care am pastrat combinatia de culori regasita si la parter) si dormitorul copilului(unde am schimbat combinatia cromatica in functie de preferintele acestuia si pe care am reusit sa o implementam intr-un interior proaspat, tineresc si plin de vitalitate).

Finalizarea proiectului ne-a adus recunostinta beneficiarilor deoarece am reusit sa modelam interiorul ideal, folosindu-ne de cateva indicii primite din partea lor pe care le-am complementat cu creativitatea noastra.

Reveniti la Portofoliu

Nu ezitati sa ne contactati


Daca doriti sa incepeti un proiect de amenajare a spatiului pe care-l detineti, scrieti-ne cateva cuvinte despre destinatia acestuia(rezidential/comercial), stilul ales (clasic/modern) si suprafata disponibila.

  • Program: L-V 09:00-18:00
  • Telefon: 0740 354 538
  • Email: office[@]studioboema.ro


In Aceeasi categorie


Alte proiecte


   Lasati un mesaj